Tázlár, 2014. március 8.
 Népzenei találkozó Tázláron

    
     Egy szép tavaszi napon, március 8-án 3/4 2-kor indultunk Tázlárra.
     A bajai népdalkörrel utaztunk egy Volános járattal. Ahogy lenni szokott, jókedvvel indultunk erre a találkozóra is. Ezt több dolognak köszönhettük: a kellemes időjárásnak, a jónak ígérkező programnak és a buszon alakult jó hangulatnak is. Sőt nőnap is volt, meg Zoltán-nap is. Szokásunkhoz híven az ünnepeltek nótáját megkérdeztük, s lelkesen el is énekeltük. Utána bárki kezdhette a nótázást, mi híven követtük. Ilyen légkörben értünk Tázlárra 3 óra körül.
     A vendégfogadó csoport vezetője, Mártáné Czékus Györgyi köszöntötte a csoportokat a láthatóan nemrég újjáépült művelődési ház előtt, s elmagyarázta, ki merre találja az öltözőjét. A népviselet felöltése után a 3 csokrot elénekeltük bemelegítésként. Utána elfoglaltuk a helyünket az előadóteremben. A falu jegyzője köszöntötte a vendégcsoportokat és a megjelent helyieket. Györgyi konferálta fel a népdalköröket. Először a tázláriak, utána a szeremleiek, majd a bajaiak, ezután a cikóiak, majd népdalkörünk következett. Jól éreztük magunkat a színpadon. Magabiztosan énekeltük a csokrokat, ami megnyugtató volt. A színpadi programot a Tázlári Citerazenekar zárta.
     Ezután a csoportok visszavonultak öltözőikbe, s levetették a népviseletüket, majd visszatértek asztalaikhoz. A vendéglátók jóféle pálinkákat és likőrt kínáltak étkezés előtt. A vacsora bőséges és nagyon finom volt. Házi készítésű sütemények óriási választéka következett. A tázlári népdalkör tagjai sokat fáradoztak azért, hogy jól érezzük magunkat.
     A vacsora után, akinek kedve volt, táncolhatott Vass Árpád zenész muzsikájára. Volt, aki a helyén ülve nótázott.
     21 óra tájban lassan felkerekedtünk és elindultunk az autóbuszunkhoz. Bepakoltuk a bőröndjeinket, s elindultunk Sükösd felé. Visszafelé utazás közben is nótáztunk. A bajai csoport egyik tagja, Kollár Gábor citerajátékával színesítette a különjáratos programot.
     22 óra tájban megérkeztünk a falunkba. Örültünk, hogy jól sikerült a fellépésünk az általunk még sosem látott Tázláron.

            

Képek a rendezvényről (kattintással nagyíthatóak):

 
 

 

 

Vissza