2022. január 22., Buda
 


KÓTA-díjat kapott népdalkörvezetőnk, dr. Cseh Béla

    A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége tizennégy kategóriában díjazta azokat a karnagyokat, tanárokat és zongorakísérőket, akik munkájukkal segítik a hazai kóruséletet.
    A nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek A magyar kultúra napja alkalmából nyújtották át a kitüntetést. A díjat 2004-ben alapították, amelyet a szövetség szakmai bizottságainak javaslatai alapján ítélik oda.
    Az ünnepség 2022. január 22-én volt a a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. Az idén 14 kategóriában 37 díjazottat köszöntöttek.
    Népdalkörvezetőnk Tanár kategóriában kapta a díjat.
    Idézet a KÓTA facebook-oldaláról:
    „Dr. Cseh Béla karnagy, címzetes iskolaigazgató, népdalkörvezető, a bajai Eötvös József Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának címzetes igazgatója, a Gyakorlóiskolák Iskolaszövetsége alapító és tiszteletbeli elnöke, az Eötvös József Főiskola generációkat nevelő, Gyémánt Díszokleveles tanára, a tízszeres Aranypáva minősítésű, 50 éves Sükösdi Népdalkör vezetője. Munkáját töretlen nívóval, hatalmas szakmai tudással és sokakat segítő derűvel végzi.”

Gratulálunk az elismeréshez! Kívánjuk, hogy még sok-sok évet énekelhessünk együtt!

 

 
 
 

 
Vissza